Nyilvántartásba vételi szám: E-001438/2016

Szociális asszisztens képzés

Szociális asszisztens képzés

 

A szociális asszisztens szakember a szociális szférára a legteljesebben lát rá a szociális OKJ-s szakképesítések közül. A Mentálhigiénés asszisztens és a Foglalkozás-szervező, Szociális, gyermek- és ifjúságvédelmi ügyintéző  szakképesítéssel pedig "szakosodhat", tovább bővítheti ismereteit.

OKJ szám: 54 762 02
A képzés nyilvántartásba-vételi száma: E-001438/2016/A004

Beiratkozás időpontja 2017. július 1.
Ütemezés Szombatonként
Képzés időtartama 9 hónap
Képzési díj
kuponkedvezménnyel:
+ az OKJ vizsga díja
185.000 Ft
175.000 Ft
+ 48.000 Ft
Kamatmentes havi részletfizetéssel 7 x 24. 780 Ft

A tanfolyam hossza és ára változhat annak megfelelően, hogy lehetséges-e beszámítani előzetes ismeretet. Így a lehető legrövidebb idő alatt és a lehető legalacsonyabb költségen szerezhet OKJ bizonyítványt!

Az ár tartalmazza:

a képzés teljes költségét, vagyis

 • az oktatás díját
 • a modulzáró vizsga díját
 • a jegyzeteket (nem szükséges további könyvek vásárlása)
 • a tananyag tételekbe sorolását
 • személyre szabott internetes felület biztosítását
 • a gyakorlat helyszínének biztosítását

Egyéb költségekkel nem kell számolnia!


Fontos tudnia:

 • Amennyiben szeretné, előzetes tudását/ismereteit beszámítjuk (erről bővebben alább olvashat). Az előzetes tudásmérést és a képzési tanácsadást ingyenesen biztosítjuk.
 • Vizsgagaranciát vállalunk! Vagyis ha Ön részt vesz az órákon, és teljesíti a modulzáró vizsgákat, garantáljuk, hogy sikeresen teljesít az OKJ-s vizsgán is. Ha nem, akkor visszafizetjük a vizsga díját.
 • A résztvevők számára biztosított internetes felület használatával Ön egyszerűen tarthat kapcsolatot a csoport tagjaival, és az oktatóknak is közvetlenül tehet fel kérdéseket.
 • Felmerült kérdéseit ügyfélszolgálatunk 24 órán belül megválaszolja/megoldja.
 • Amennyiben Ön elvégzi a tanfolyamot, de az OKJ-s vizsgát csak később kívánja teljesíteni, erre lehetősége van többletköltség nélkül a tervezett vizsgát megelőző 45 napig.
 • Europass bizonyítvány igényelhető angol/francia/német/olasz/spanyol nyelven, melyet a vizsgát szervező intézmény állít ki a sikeres OKJ-s vizsga után
 • Miután elvégezte a tanfolyamot, részt vehet díjmentesen „Segítünk az álláskeresésben” című rendezvényünkön, amely számos témában nyújt segítséget. (Pl.: Hogyan írjunk önéletrajzot, motivációs levelet; Mit tegyünk és mit ne tegyünk az állásinterjún.)
 • A Klasszisban végzettek számára állásbörzét szervezünk. Ez az Ön számára díjmentes rendezvény, ahol állásközvetítő cég képviselőjét fogadjuk intézményünkben, aki személyre szabott segítséget nyújt az állást keresőknek.
 •  

Képzésünkre vizsgagaranciát vállalunk. Ez biztonságot jelent Önnek. Nem kell mást tennie, mint részt venni az órákon, és sikeres modulzáró vizsgát tenni.
Mi pedig garantáljuk, hogy sikeresen teljesít az OKJ-s vizsgán is. Ha nem, visszafizetjük a teljes vizsga díját!!

Ami a képzés megkezdéséhez elengedhetetlenül szükséges:

 • Érettségi bizonyítvány

Önnek ajánljuk Szociális asszisztens képzésünket,

ha egy olyan képzést szeretne elvégezni, ami átfogó képet ad a szociális területről.  

Tovább olvasom>>

Amennyiben szívesen foglalkozik emberekkel, és szándékában áll segíteni az arra rászorulóknak - jó választás ez a képzés. Megtanulja ugyanis annak a pszichológiáját, hogy segítő foglalkozásban miként tud a leghatékonyabban együttműködni kliensével, illetve megismeri a törvény adta lehetőségeket, a szociális igazgatás rendszerét és e tudás birtokában kezelheti az adott problémát, és működhet közre emberi életek jobbá tételében. Bizonyítványával elhelyezkedhet szociális, gyermekjóléti, gyermekvédelmi intézményekben (pl.: Családsegítő, idősek otthona, fogyatékosok otthona, házi segítőszolgálat, önkormányzati szociális iroda). 

 

A Szociális asszisztens OKJ-s bizonyítvánnyal Ön tovább képezheti magát és jelentkezhet a Szociális, gyermek- és ifjúságvédelmi ügyintéző, vagy a Foglalkozás-szervező, illetve a Mentálhigiénés asszisztens tanfolyamra, mely képzések feltétele a Szociális asszisztens bizonyítvány megléte.


Akik oktatni fogják:

Ratimovszky Kornélia
Ratimovszky Kornélia
 
Molnár Margó
Molnár Margó
 
Révfalviné Budai Julianna
Révfalviné Budai Julianna
 
Lukács Ágnes
Lukács Ágnes
 
 

Előzetes tudásszint beszámítása

Miért jó az előzetes tudásszint felmérés?

Tovább olvasom>>

Az előzetes tudásszint felmérés lehetőségének felajánlása kötelezettségünk. Az előzetes tudásszint felmérés célja a jelentkező korábban megszerzett ismereteinek, készségeinek és gyakorlati tapasztalatainak a megvizsgálása és értékelése, illetve ezek összevetése a kiválasztott képzés során megszerezhető kompetenciákkal. Az előzetes tudásszint felmérés folyamata és eredménye segíti a jelentkezőt abban, hogy tudatosodjon benne, hogy hol tart a tanfolyam megkezdése előtt, milyen - formális vagy informális módon - megszerzett kompetenciái vannak már a kiválasztott szakmával kapcsolatosan. Az előzetes tudásszint felmérést a tanfolyam oktatói végzik, és eredményétől függően felmentést adhatnak a tanfolyam egyes részeinek látogatása alól. Lehetőség szerint olyan csoportok kialakítására törekszünk, ahol a résztvevők tudásszintje közel azonos.

Tapasztalataink alapján felnőttképzésben mindenképpen érdemes a jelentkezőnek megpróbálni az előzetes tudásának beszámítását. Felnőttként olyan tapasztalatok birtokában vagyunk, mellyel komoly előnyt élvezhetünk mindazokhoz képest, akik éppen kikerültek az iskolapadból vagy könyvből szerezték meg azt az ismeretet, ami egy előzetes tudásmérő feladatlapon vagy elbeszélgetésen megjelenhet. Egy sikeres előzetes tudásmérés beszámításával pénzt, időt és energiát spórolhat meg, ugyanakkor minden ismeretet megszerez a képzés során, ami a sikeres OKJ-s vizsgához szükséges.

A Szociális asszisztens tanfolyam moduljai (tantárgyai):

 • 10525-12 - A szociális ellátás általános tevékenységei
 • 10559-12 - Elsősegély-nyújtási feladatok
 • 11733-16 - A szükségletfelmérés és problémamegoldás részfeladatai
 • 10558-16 - Önálló szociális segítő feladatok
 • 10562-16 - Szabadidő-szervezési és rekreációs feladatok
 • 10563-16 - Szociális munka adminisztrációja
 • 11498-12 - Foglalkoztatás I (érettségire épülő képzések esetén)
 • 11499-12 - Foglalkoztatás II.

Az OKJ vizsga:

 

Hogyan zajlik a tanfolyam vizsgája? Mik a követelmények?

Tovább olvasom>>

A vizsgára bocsátás feltételei

 • A modulokat lezáró (ún. modulzáró) vizsgák eredményes letétele, valamint a képzés során elkészített alábbi munkák bemutatása, leadása:
  • „Párbeszédes formában, minimum 15 oldalon leírt, önállóan felvett életútinterjú”
  • „Az előzetesen megvalósított, egybefüggő, két hetes gyakorlatról szóló minimum 5 oldal terjedelmű Napló”
  • „Egy, a gyakorlati idő alatt megvalósított szabadidős vagy rekreációs program jegyzőkönyve”
  • „A képzés során összegyűjtött, az egyéni esetkezelés adminisztrációja során használt nyomtatvány-sablonok”
  • „Egy megvalósított, egybefüggő, kéthetes szakmai gyakorlaton alapuló önálló szociális segítő tevékenységről készült, minimum 15 oldal terjedelmű záródolgozat”melyet a szakmai bírálattal együtt a vizsgabizottság rendelkezésére kell bocsátani a komplex szakmai vizsgát megelőzően legalább 10 nappal
  • 120 órás szakmai (60 óra kommunikációs, 60 óra személyiségfejlesztő) készségfejlesztésről szóló igazolás
  • Minimum 400 óra (20%-a gyakorló teremben, 80%-a a gyakorlati követelmények teljesítésére alkalmas szociális, a gyermekjóléti és gyermekvédelmi ellátórendszer intézményeiben, tereptanár vagy felsőfokú szociális/egészségügyi végzettséggel rendelkező szociális szakember irányításával) letöltött gyakorlat teljesítéséről szóló igazolás.

Gyakorlati vizsgatevékenység

A)

A vizsgafeladat megnevezése:

Záródolgozat készítése és bemutatása

A vizsgafeladat ismertetése:

Egy megvalósított, egybefüggő, kéthetes szakmai gyakorlaton alapuló önálló szociális segítő tevékenységről készült - előzetesen leadott és értékelt - záródolgozat készítése és bemutatása.

A vizsgafeladat időtartama:

15 perc

A vizsgafeladat értékelési súlyaránya:

40%


Központi írásbeli vizsgatevékenység

A vizsgafeladat megnevezése:

Központilag összeállított feladatlap szerinti írásbeli vizsga

A vizsgafeladat ismertetése:

A központilag összeállított írásbeli vizsga feladatai a szociális segítés fogalmait és legfontosabb összefüggéseit tartalmazzák.

A vizsgafeladat időtartama:

180 perc

A vizsgafeladat értékelési súlyaránya:

20%


Szóbeli vizsgatevékenység

A)

A vizsgafeladat megnevezése:

A szabadidős program ismertetése

A vizsgafeladat ismertetése:

Az előzetesen megvalósított szabadidős vagy rekreációs program ismertetése egy központilag összeállított szóbeli tételsor alapján.

A vizsgafeladat időtartama:

15 perc (felkészülési idő: nincs)

A vizsgafeladat értékelési súlyaránya:

10%

B)

A vizsgafeladat megnevezése:

A szociális, gyermekjóléti és gyermekvédelmi ellátások feltételei és a szociális munka módszerei

A vizsgafeladat ismertetése:

A szociális, gyermekjóléti és gyermekvédelmi ellátások feltételei és a szociális munka módszerei témakörből központilag összeállított szóbeli tételsor alapján.

A vizsgafeladat időtartama:

30 perc (felkészülési idő 15 perc, válaszadási idő: 15 perc)

A vizsgafeladat értékelési súlyaránya:

30%


Miben vagyunk különlegesek?

 • Amennyiben nálunk tanul, olyan intézményt választ, amely magas oktatási színvonalon valósítja meg Szociális asszisztens képzését , hogy az Ön által megszerzett képzettség mögött valós, használható tudás legyen.
 • Munkatársaink segítőkészek, és a lehető legtöbb segítséget nyújtják ahhoz, hogy Ön minél eredményesebben végezze Szociális asszisztens tanulmányait.
 • Olyan gyakorló szakemberek dolgoznak a csapatunkban, akik igazi Klasszisok a szakmájukban, ezáltal Önnek az elméletet és a gyakorlatot is könnyebb elsajátítania.
 • A Szociális asszisztens képzés során folyamatos felkészítés zajlik az OKJ-s vizsgára, így nem az utolsó időszakban kell szembesülnünk a „nagy hajrával”.
 • Jó egy olyan klasszikus, nagyhírű gimnázium padjaiban ülni, mint a Vörösmarty Gimnázium.
 • Tanáraink életszerűvé teszik a Szociális asszisztens képzést, könnyebb megérteni az elméletet gyakorlati tapasztalatok által.
 • Nem szükséges évekig iskolapadban ülni, hogy megszerezze a Szociális asszisztens szakmát.
 • Áraink kedvezőek , a kamatmentes részletfizetés Önre is vonatkozik.
 • A Szociális asszisztens képzés hétvégén, egyéb elfoglaltságok mellett is végezhető.
 • Kislétszámú csoportjainkban eredményesebb a tanulás , ráadásul családias a hangulat.
 • Nálunk  nem számít hány éves , csoportjainkban mindenféle korosztály megtalálható.
 • Jó egy olyan csapathoz tartozni, ahol abból építkeznek, ami örömet okoz!
 • A munkánk a szenvedélyünk, nálunk a tanfolyami résztvevő áll a középpontban és a lelkesedésünk ragadós:-)!

Jelentkezés

Kérjük, valós e-mail címet adjon meg!

Mi történik a jelentkezés után?

A jelentkezési lap kitöltésével, Ön kifejezi részvételi szándékát tanfolyamunkon. Ez azonban nem jelent elköteleződést. A kezdetektől, ahogy kapcsolatba lépünk egymással, igyekszünk a lehető legteljesebb tájékoztatást nyújtani. Sok információt tartalmaz honlapunk, mégsem adhatja ugyanazt, mint amikor telefonon élőszóban beszélünk egymással. Ezért hívjuk fel Önt telefonon 24 maximum 48 órán belül, hogy lehetőség legyen a felmerülő kérdések tisztázására, illetve ily módon igazoljuk vissza jelentkezését. Amennyiben maximum két napon belül nem történik meg a kapcsolatfelvétel, kérjük, keressen minket a megadott elérhetőségeken, hogy tisztázzuk, megérkezett-e jelentkezése.

Egyben biztatjuk is arra, gyűjtse össze kérdéseit, hogy telefonon megválaszolhassuk azokat. Amennyiben nehézséget okoz Önnek felhívni minket, küldjön e-mailt, írja meg telefonszámát és szívesen visszahívjuk!

Üdvözöljük a Klasszis Csapatban!

Powered by ChronoForms - ChronoEngine.com

 

Ne felejtse el igényelni a 10. 000 Ft értékű kupont!

A kupon felhasználásához elég beiratkozáskor az itt megadott email címére hivatkoznia.

Kapcsolat

Oktatás helyszíne: 
1085 Budapest, Horánszky utca 11. (Vörösmarty Gimnázium épülete) Megnézem a térképen!

Telefon:

+36 70 619-0113

+36 70 619-5705

+36 20 287-2959

Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Érdeklődjön telefonon

+36 70 619-0113

+36 70 619-5705